EUROGIPS

Pregradni zidovi

Pored svog osnovnog zadatka da dele prostor, sistemi Knauf pregradnih zidova zadovoljavaju čitav niz drugih važnih zahteva građevinske fizike: zaštitu od požara, toplotnu i zvučnu zaštitu.

Osnovni tipovi zidova su:

W111 jednostruka potkonstrukcija, jednostruka obloga: za izradu pregradnih zidova bez dodatnih akustičnih i požarnih zahteva.

W112 jednostruka potkonstrukcija, obostrano dvoslojna obloga: za primenu u prostorima u kojima se zahteva povećana zvučna zaštita ili, uz primenu požarnootpornih ploča, veća zaštita od požara.EUROGIPS
  1. Po podu i plafonu označimo crtom položaj pregradnog zida. Na podu takođe treba označiti otvor za vrata.
  2. Makazama za lim isečemo UW profile na potrebnu dužinu.
  3. Koko bi maksimalno poboljšali zaštitu od buke potrebno je na sve CW i UW profile koji se montiraju na spojeve sa podom, plafonom I bočnim zidovima nalepiti smaolepljivu dihtung traku debljine 3 mm.
  4. UW profile učvrstimo vijcima i tiplovima tipa K6/35 u plafon i pod na međusobnom razmaku od 100 cm. Na podu ih treba montirati samo do označenog otvora za vrata.
  5. Dva bočna CW profila postavimo u UW profile i učvrstimo ih za zid tiplovima i vijcima na razmaku od ca. 50 cm.
  6. Ostale CW profile postavimo u UW profile na međusobnom razmau od 62,5 cm. Taj razmak se nastavlja i iznad otvora za vrata.