POD PREDSTAVLJA PODLOGU ZA OPTIMALNU ZVUČNU, TOPLOTNU, PROTIVPOŽARNU I ZAŠTITU OD VLAGE, ALI JE I PREDUSLOV ZA UDOBNU KLIMU STANOVANJA.Suvi estrih ima velike prednosti jer ne unosi dodatnu vlagu u prostor čime se znatno ubrzava dinamika gradnje. Brzo i lagano se postavlja, idealan je za polaganje PVC i drugih tankih podnih obloga, kao i za keramičke pločice do 30 x 30 cm veličine.Podignuti podovi

podignuti-podovi-thumb-unutrasnja
SISTEM OZNAKE
F181 GIFAfloor – Jednoslojni podignuti podovi GIFAfloor FHB
F124 Knauf VidiTec – raster podignuti podovi


Knauf Integral GIFAfloor F18

Knauf Integral GIFAfloor F18 elementi su napravljeni od Knauf GIFAtec materijala (gips ojačan drvenim vlaknima), standardnih debljina 25, 28 ili 32 mm. Dimenzije elemenata su 1200×600 mm, sa ivicama obrađenim na pero i žljeb, koje se lepe specijalnim Knauf Integral lepkom.
Elementi se polažu na čelične nožice dovoljne nosivosti sa podesivom visinom i fiksiraju posebnim lepkom za podlogu, a zatim nivelišu. Sistem je pogodan za podno grejanje ili rashlađivanje.
U šupljini ispod poda mogu biti smeštene sve vrste tehničkih instalacija a laki pregradni zidovi se mogu montirati bilo gde na GIFAfloor sistemima. Na Knauf Integral GIFAfloor F18 podignuti pod mogu se postaviti sve vrste tekstilnih obloga, PVC ili linoleum obloge, keramičke pločice, ili ploče od prirodnog kamena.

Knauf VidiTec F124

Knauf VidiTec F124 podignuti pod sastoji se od VidiFloor elemenata dimenzija 500×500 ili 600×600 mm i debljine 38 mm sa plastificiranim ivicama, na čeličnim nožicama koje su zalepljene za pod.
VidiTec element je VidiFloor gipsana ploča ojačana drvenim vlaknima tj. gipsvlaknasta (gipsfazer) ploča. Svaki VidiTec Floor element se može demontirati u bilo koje vreme, što omogućava direktan pristup prostoru instalacija.


SUVI ESTRIH

suvi-estrih-thumb-unutrasnja
SISTEM OZNAKE
F13 F13 Knauf VidiFloor – suvi estrih


Knauf Vidifloor SOLO

Knauf Vidifloor SOLO suvi estrih F134 sastoji se od monolitnih gips-vlaknastih elemenata dimenzija 900×600 mm, debljine 18 mm, sa sa 35 mm široko udubljenim stepenastim spojem.
U području falca elementi se lepe i pričvršćuju vijcima ili klamericama.
Suvi estrih je pogodan za podno grejanje.

Knauf Vidifloor DUO

Knauf Vidifloor DUO suvi estrih F135 sastoji se od dve gips-vlaknaste ploče debljine 10 mm ili 12,5 mm.
Dimenzije ploča su 1500×1000 mm.
Ploče se dvoslojno polažu i po celoj površini i međusobno lepe lepkom Knauf Uniflott i pričvršćuju vijcima ili klamericama. Ukupna debljina sistema je 20 mm ili 25 mm. Suvi estrih je pogodan za podno grejanje.
Pozovite nas još danas +381 (11) 4119-425