IZGRADNJA I OBLOGA POTKROVLJA RADI KOMPLEKSNIH ZAHTEVA I OBLIKA PREDSTAVLJA SPOJ RAZNIH GRAĐEVINSKIH SISTEMA.Pre uređenja, odnosno adaptacije potkrovlja potrebno je proveriti stanje svih nosećih delova konstrukcije.
Za izradu unutrašnje obloge krovne kosine po pravilu se koriste protivpožarne gipsane ploče debljine 15 mm ili tvrde ploče u kombinaciji sa slojem izolacionog materijala. Gipsane ploče se učvrćuju za metalnu potkonstrukciju koja se izrađuje od tipski Knauf CD profila.Obloga potkrovlja

obloga-potkrovlja-thumb

Područje primene

Obloga potkrovlja gipskartonskim pločama, jednoslojna ili dvoslojna obloga, kao i postavljanje ploča na metalnu potkonstrukciju ispod drvenih rogova i greda.
Područje primene: Zahtevi za zaštitom od požara u skladu sa krovnom konstrukcijom, kao i zahtevi za zvučnom izolacijom i provođenjem instalacija

SISTEM OZNAKE
D610 D610 Obloga potkrovlja bez potkonstrukcije
D611 D611 Obloga potkrovlja na drvenoj potkonstrukciji
D612 D612 Obloga potkrovlja na metalnoj potkonstrukciji CD 60×27
D613 D613 Obloga potkrovlja preko federšine

FIREBOARD OBLOGA POTKROVLJA A1

Fireboard-obloga-potkrovlja-thumb

Oblaganje potkrovlja Knauf Fireboard pločom, tankom pločom građevinske klase A1, sa direktnim pročvršćivanjem (K290), ili na čeličnu potkonstrukciju preko nosećih i montažnih profila(K292), odnosno federšine (K293).

SISTEM OZNAKE
K290 K290 Fireboard obloga potkrovlja bez potkonstrukcije – direktna obloga
K292 K292 Fireboard obloga potkrovlja na metalnoj potkonstrukciji
K293 K293 Fireboard obloga potkrovlja preko federšine

Knauf Pocket Kit sistem kliznih vrata

knauf-pocket-kit-1

Moderan način života sve češće podrazumeva stanovanje u manjim stambenim jedinicama čije uređenje zahteva funkcionalnost, fleksibilnost, ali i ispunjenje estetskih i upotrebnih zahteva članova domaćinstva. Uređenje ovakvih prostora predstavlja veliki izazov, priliku da pokažemo koliko smo kreativni i praktični kada je u pitanju ušteda prostora.

Kao što Vam je već poznato, u većini domova se koriste klasična, odnosno krilna vrata. To su vrata koja se kod otvaranja i zatvaranja vuku ili guraju od sebe. Međutim, šta ako nam otvaranje i zatvaranje predstavlja problem u ograničenom životnom prostoru?
Rešenje ovog problema je sistem kliznih vrata. U početnoj fazi postojala su vrata koja su klizila isključivo na zid, dok današnja moderna klizna vrata podrazumevaju ugradne sisteme obložene gipsanim pločama, što ih po potrebi može učiniti nevidljivim i stvoriti lepši osećaj prostora.
Knauf sistem kliznih vrata se ugrađuje u standardne debljine zidova sa podkonstrukcijom od 75 i 100 mm, što podrazumeva minimalnu debljinu zida od 100 mm. U zavisnosti od samog sistema, debljina krila vrata je najčešće od 40 do 65 mm.
Ovako isporučen Knauf sistem ne podrazumeva sama vrata i enterijerske obrade, što daje mogućnost izbora i uređenja po želji vlasnika. Pre ugradnje, neophodno je projektovati zid koji omogućuje ugradnju vrata.
Ovo podrazumeva postojanje dovoljno prostora da vrata mogu celom svojom širinom da uđu u predviđeni deo zida, što osigurava nesmetanu upotrebu samih vrata. Ovaj sistem je posebno pogodan za ugradnju u malim prostorima gde nema mogućnosti za ugradnju klasičnih vrata.
To su najčešće kupatila, kuhinje, ostave itd. Neretko se primenjuje i u drugim prostorima, gde se zahtevaju visoki estetski zahtevi. Još jedna od prednosti ovog sistema jeste nepostojanje potrebe za pragom na vratima, što umnogome olakšava kretanje dečijih kolica i sl.Pozovite nas još danas +381 (11) 4119-425